Kaks Tartu prouat hakkavad uusi bussikaarte tutvustama

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buss.
Buss. Foto: Ants Liigus / PRNPM

Tartu alustas uue bussikaardi tutvustamiseks teavituskampaaniat, mille raames ilmuvad bussiootepaviljonidesse reklaamplakatid uue, sügisest kehtima hakkava bussikaardi tutvustamiseks.

„Uue bussikaardi kehtima hakkamiseni on veel kaks kuud aega, kuid soovime linlastele aegsasti muutustest teada anda. Usun, et meie vahvate Tartu prouadega reklaamid tõmbavad tähelepanu ja aitavad kanda sõnumit, et uuendus elu keerulisemaks ei tee,“ ütles Tartu linnavalitsuse ühistranspordi kvaliteedijuht Kairi Kuusik.

Esimestes reklaamides astuvad üles kaks tartlannat, kes leiti maikuu lõpus raekojas toimuvalt bussikaardi infopäevalt, kuhu olid kutsutud Tartu seeniorid, kes olid nõus osalema kavandatavates reklaamides.

Seenioride abil soovib linnavalitsus köita eelkõige eakama sihtgrupi tähelepanu, kellele võivad kavandatavad muudatused kõige keerulisemad olla. Sõnum reklaami juures juhib tähelepanu sellele, et bussikaardi kasutamine on kõigile lihtne ja jõukohane.

Eelteavitusena mõeldud plakatid asendatakse augusti keskel uute plakatitega, millel on juba täpsem info kavandatavate muudatuste kohta. Lisaks bussipaviljonide reklaamidele paigaldatakse reklaamid peagi ka bussidesse ning augusti lõpus saadetakse otsepostitusega kõigile tartlastele infovoldikud, valmistatakse selgitavad videoklipid ja kasutatakse muid reklaamikanaleid uue süsteemi tutvustamiseks.

Septembri alguses hakkab Tartus kehtima uus, elektrooniline bussikaart, millega tuleb igal sõitjal bussi sisenedes oma sõit registreerida, viibates kaarti tuvasti juures. Plastkaardi asemel võib kasutada ka sama funktsiooniga kleebist, mille saab kinnitada näiteks rahakotile või mobiiltelefonile. Õpilastele kehtib bussikaardina Tartu uus õpilaspilet. Piletihinnad ei tõuse, erandiks on vaid bussijuhi käest ostetav ühekordse kasutusega paberpilet. Samuti ei muutu senised soodustused. Kuni aasta lõpuni jääb paralleelselt kasutusele ka vana süsteem.

Uue bussikaardi kasutamine on kohustuslik kõigile reisijatele, välja arvatud ühistranspordiseaduse alusel tasuta sõitjatele, nagu koolieelikud, puudega lapsed või sügava puudega isikud. Üle 65aastased pensionärid ja teised Tartu linna antud tasuta sõiduõigusega reisijad peavad samuti edaspidi oma sõidud registreerima, viibates bussikaarti tuvasti juures. Nemad saavad esimese bussikaardi linnalt tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles