Ida-Tallinna Keskhaiglas uus ja moodne kompuutertomograaf

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tomograaf.
Tomograaf. Foto: Sille Annuk

Ida-Tallinna Keskhaigla radioloogiakeskuses alustas tööd kaasaegne Philips Ingenuity Elite kompuutertomograaf.

Radioloogiakeskuse juhataja Tõnis Loigomi sõnul annab uus Philips Ingenuity Elite kompuutertomograaf lisavõimalusi ning võimaldab uuringute käigus vähendada patsiendidoose kuni 80 protsenti.

„Samuti vähendab uus tehnoloogia pildimüra ja suurendab sarnaste kudede eristatavust piltidel. Kuna tehnoloogia uueneb pidevalt, siis võimaldab see meil oma patsientidele üha kiiremat ja kvaliteetsemat ravi pakkuda,“ lausus radioloogiakeskuse juhataja Tõnis Loigom.

Ka radioloogiakeskuse õendusjuht Taivi Tolli rõõmustab kompuutertomograafi uuema mudeli üle. „Kaasaegne masin võimaldab väiksema kiirguskoormusega uuringuid teha, mis on patsientidele väga positiivne uudis.“

Uuel seadmel on lisaks metallartefaktide vähendamise tehnoloogia, mis võimaldab senisest oluliselt kvaliteetsemalt kuvada metalli sisaldavaid piirkondasid, näiteks puusaproteeside kõrval asuvaid kudesid.

Sel sügisel tähistab Ida-Tallinna Keskhaigla 230. juubelit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles