Tartu ühistranspordis hakkab kehtima elektrooniline pilet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektroonilisele piletisüsteemile üke minnes kallineb ainult bussijuhilt ostetav ühe sõidu pilet, mille hind tõuseb ühelt eurolt 1,5 euroni.
Elektroonilisele piletisüsteemile üke minnes kallineb ainult bussijuhilt ostetav ühe sõidu pilet, mille hind tõuseb ühelt eurolt 1,5 euroni. Foto: Kristjan Teedema

Tartu ühistranspordis hakkab septembrist kehtima elektrooniline pilet, mis tähendab sarnaselt Tallinnaga senisest ID-kaardil põhinevast piletisüsteemist loobumist.

Uus piletisüsteem võetakse Tartu linnaliinidel kasutusele alates 1. septembrist ja piletite hinnad valdavalt ei muutu, teatas Tartu volikogu BNS-ile. Kallineb ainult bussijuhilt ostetav ühe sõidu pilet, mille hind tõuseb ühelt eurolt 1,5 euroni. Selle hinna tõstmise eesmärk on vähendada bussijuhtide käest ostetavate piletite arvu ja lühendada seisakuid peatustes.

Kehtima jäävad praegused sõidusoodustused ning perioodipiletid, kasutuselt kaob vaid kümne üksikplileti komplekt.

Uued bussikaardid tulevad müügile 20. augustil ja kaart maksab 2 eurot. Kaarte saab osta, neile raha kanda ja neid isikustada samades kohtades, kus praegu on bussipiletite müügikohad.

Kuni käesoleva aasta lõpuni kehtivad uus ja vana süsteem paralleelselt ning saab osta ka praegu kehtivaid paber- ja ID-pileteid. Tuleva aasta 1. jaanuarist kuni 31. märtsini saab vanu pileteid veel kasutada, kuid mitte enam osta ja 1. aprillist kehtib ainult elektrooniline piletisüsteem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles