Memmed-taadid lustivad vabaõhumuuseumis

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nätsi pukktuuliku juures saab laupäeval nautida naiskooride esinemist.
Nätsi pukktuuliku juures saab laupäeval nautida naiskooride esinemist. Foto: Eesti Vabaõhumuuseum

Sel nädalavahetusel, 13. ja 14. juunil toimuvad Eesti Vabaõhumuuseumis Rocca al Mares juba kahekümnendad Memme-taadi päevad, mille eesmärgiks on pakkuda eakatele ühistegemise ja -tundmise võimalust, näidata oma käsitööd ja taidlusoskust.

Memme-taadi päevad algavad laupäeval kell 11.30 rongkäiguga muuseumi peaväravast külaväljakule, kus toimub ürituse pidulik avamine ja avakontsert. Esinevad tantsuansambel Sõleke ja muusikakooli pillipoisid.

Edasi liigutakse taludesse, mille perenaisteks ja -meesteks on Tallinna sotsiaalkeskuste rahvas. Muuseumi külaväljakul saab nautida tantsu ja laulu ning vaadata välja pandud käsitööd. Kell 13 laulavad Nätsi pukktuuliku juures naiskoorid.

Pühapäeval algavad üritused kell 12. Teise päeva põhiesinejad on külla sõitnud Kehrast, Riisiperest ning Pärnust ja nende esinemist saab nautida Kolu kõrtsi ees ning Sassi-Jaani talu juures. Mõlemad päevad lõpetatakse ühislaulude ja -tantsudega nii Sassi-Jaani talus, Köstriasemel kui Kolu kõrtsi juures.

Tallinnast on võimalik muuseumi juurde sõita eribussidega, mis väljuvad Estonia teatri juurest. Laupäeval väljuvad eribussid kell 10 ja 11, pühapäeval kell 11. Tagasi kesklinna tulevad bussid kell 10.30 ja 17.30 ning pühapäeval kell 17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles