Tartu ja Valga väärikad õppijad kogunevad lõpuaktusele

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väärikate ülikool.
Väärikate ülikool. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täna, 22. mail kell 12 lõpeb Tartu Ülikooli aulas väärikate ülikooli Tartu ja Valga programmi õppeaasta. Kokku registreerus Tartus loengutele 530 õpihimulist seeniori, kellest 350 saab tunnistuse. Valga programmi lõpetab 52 õppijat.

Väärikate ülikooli lõpetajaid tulevad aktusele tervitama Tartu ülikooli õppeprorektor Martin Hallik, sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna, Tartu linnapea Urmas Klaas ning Valga linnavalitsuse esindaja Anneli Rants.

2014.–2015. õppeaasta loengutes räägiti kehalisest aktiivsusest, pensionisüsteemist, peresuhetest ja mälutreeningust, teatrietenduse mõistmisest ja paljust muust. Õppijad hindasid eriti huvitavateks Aadu Musta loengut eestlastest Venemaal, taimetark Irje Karjuse loengut toidu energeetikast ja mälutreener Pille Rekkeri praktilist mälutreeningut vanemaealistele.

„Väärikate ülikooli tegevust Tartus toetab Tartu linnavalitsus. Tänu hasartmängumaksu nõukogu toetusele said väärikad õppijad lisaks loengute kuulamisele ka oma võõrkeeleoskust arendada,“ oli Tartu Ülikooli täiendusõppe projektijuht Karmel Tall tänulik. „Osalejate keskmine vanus on 70 eluaastat. Rohkem õpib naisi, kuid meeste osakaal on tasapisi kasvama hakanud,“ lisas ta.

Tartu Ülikooli väärikate ülikool on kutsutud ellu, lähtudes elukestva õppe põhimõtetest, et paindlikult reageerida ühiskonna muutustele ja vajadustele ning pakkuda võimalikult erinevatele sihtrühmadele täiendusõpet.

Tartu programmi lõpuaktus võtab kokku väärikate ülikooli 2014.-2015. õppeaasta. Praeguseks on toimunud õppeaasta viimased loengud ja aktused Tartu Ülikooli väärikate ülikooli regionaalsetest programmidest osavõtjatele Tallinnas, Pärnus, Kuressaares, Türil ja Narvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles