Seeniorõpetajate klubi ainsale mehele meeldib naiskolleegide seltsis

Eve Rohtla
, 60+ peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ristiku Põhikooli endiste õpetajate suuresti naistest koosneva klubi ainus mees Ants Kuutmaa peab oma kolleege hoolivateks ja tähelepanelikeks. "Nendega on koos hea olla," lisab ta

Ants Kuutmaa oli ka Ristiku koolis töötades ainus meesõpetaja.

83aastane endine keemiaõpetaja andis oma ainet vaid kolmele-neljale õpilasele korraga. "Mina olin individuaalõppe õpetaja," lisab ta.

"Selle kooli õpilased nõuavad erilist tähelepanu ja siin töötanud ning töötavatel õpetajatel on need vajalikud omadused," räägib Ants Kuutmaa.

"Lapsed peavad oma õpetajaid omaseks, see on küll õige."

Endise keemiaõpetaja sõnul tekitas ühtekuuluvustunde ka see, et nad omal ajal üksteisega tihti nõu pidasid. "Näiteks küsisime tihti üksteiselt, mida sina teeksid, kui sul oleks klassis selline olukord."

Ka sellel koolimajal on tema meelest eriline aura. Justkui maja ise suudaks inimesed paremaks muuta.

Põhja-Tallinnas asuv Ristiku Põhikooli hoone on ehitatud aastal 1928, selle projekteeris kunagine Tallinna peaarhitekt Herbert Voldemar Johanson. Koolihoonet on üles võetud ka ajalooainelistes filmides, näiteks filmis "Nimed marmortahvlil".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles