Kuidas TV3-e edasi vaadata?

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TV3.
TV3. Foto: Elmo Riig / Sakala

TV3 kaob pärast 1. juulit vabalevist ja tavalise toa- või majaantenniga selle kanali saateid enam vaadata ei saa.

Kulutusteta pääsevad inimesed, kes loobuvad TV3 vaatamisest ning lepivad edaspidi üksnes ETV, ETV2, Kanal 2 ja Tallinna TV pildiga. Kellele meeldivad aga harjumuspärased TV3 saated või kes tahab näiteks Fox, Fox Life, Sony ja Sony Turbo eestikeelsete subtiitritega seriaale vaadata, peab uusi võimalusi otsima.

Vaatajatele, kelleni kaabeltelevisiooni pakkuvate Elioni, Starmani, STV ja teiste väiksemate operaatorite kaablid ei ulatu, on odavaimaks võimaluseks Starmani ZUUMtv. Seda võib edasi vaadata sama antenniga, ka internetiühendust ei pea majapidamises olema. Kõige odavam 13 kanaliga pakett maksab 6,99 eurot kuus ning selles on kõik Eesti ja ka mõned Vene kanalid.

Starmani kommunikatsioonijuhi Kristi Reilandi sõnul sobib ZUUMtv eramajadele ja kohtadesse, kuhu erinevate kaabeltelevisiooni operaatorite kaableid pole viidud. Kui klient sõlmib aastase lepingu, on vaatamiseks vajalik digiboks või -kaart tasuta. Ilma siduva lepinguta tuleb need eraldi osta või rentida.

Kaabeltelevisiooni odavaim võimalus on STV analoogvõrk, mille vaatamine maksab sõltuvalt linnast ja kanalite arvust kaks kuni neli eurot kuus. STV tegutseb Tallinnas, Tartus, Pärnus, Sindis, Rakveres, Vinnis, Sõmerus, Tapal, Viljandis, Haapsalus ja teistes kohtades.

Ainsana suurematest kaabeltelevisiooni operaatoritest on STV-l digitelevisiooni seenioride pakett. Pensionitunnistuse esitaja näeb 6,33 euro eest kuus ligi 90 kanalit. Kanalite arv on eri linnades erinev ja neid on eaka vaataja jaoks piisavalt, kui ta just TV 1000 ja teisi kallimaid filmikanaleid vaadata ei taha.

STV tavaline põhipakett maksab sõltuvalt linnast 7,61–8,61 eurot kuus. Maikuu lõpuni kestab ettevõtte kevadkampaania, kus pakutakse uutele kaheks aastaks lepingu sõlminud klientidele kahe aasta jooksul viie euro eest kuus 130 kanalit.

Starmani kaabeltelevisiooni paketid näivad algul eakatele väga soodsad, kui poleks üht konksu – igakuist alusühendustasu. Signaal jõuab telerisse internetikaabli kaudu ja isegi kui te Starmanilt internetiteenust ei osta, algavad kõik digiTV pakettide hinnad 5,99 euro suurusest igakuisest alusühenduse tasust, millele lisandub kanalite arvust sõltuv paketi hind.

Odavaim 20 kanaliga pakett maksab 1,99 eurot kuus ning sisaldab Eesti ja peamisi Venemaa kanaleid. Koos alusühendustasuga teeb see 7,98 eurot kuus.

Elion on keskendunud reklaamipausideta kordusTV, filmiriiuli ja teiste tehnoloogiliste uuenduste arendamisele ja nende 22 kanaliga põhipakett on kõige kallim – 11,33 eurot kuus. See koosneb 6,33eurosest alusühenduse ja viieeurosest põhipaketi tasust.

Starmani 7,98 või 10,98 eurot maksva paketiga võrreldes on Elioni põhipaketis algusest saadik peale Eesti kanalite mõlemad Foxi ja Sony kanalid, filmiriiul ja reklaamipausideta kordusTV. Viimast kiidavad Elioni kliendid kõige enam.

Pikemalt võib odavamatest televiisori vaatamise võimalustest lugeda 60+ juunikuu numbrist.

Autor Teet Roosaar, „Pärnu Postimees“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles