Kevadekuulutajad pistavad nina mullast välja

, toidublogi autor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naat.
Naat. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kena kevad on täies hoos ja esimesed kevade­kuulutajad on end maa seest juba ammu välja ajanud.

Üks esimesi rohelisi söödavaid taimi, mis kevadel maapõuest päikest piiluma tuleb, on naat. Aiapidajad võib-olla vangutavad pead ja kinnitavad, et tüütu umbrohi on tõesti väga varajane ja kimbutab kuni sügiseste külmadeni. Aga see roheline haraline taim tuleks ära süüa, sest naat on väga kasulik söögipoolis. Rohuteadlased on kirjutanud, et naadist saab rohkelt E- ja C-vitamiini. Naat sisaldab ka magneesiumit ja rauda, kiudaineid, eeterlikke õlisid. Naat aitab kehast eemalda liigset vett, puhastab organismi ja toetab seedeelundite tegevust. Naat võib leevendada liigesepõletikke, podagrat ja reumat. Naadiga peaksid ettevaatlikud olema sapipõie- ja kõhunäärmepõletiku põdejad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles