Seeniorlaulul selgusid parimad harrastussolistid

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol on Seeniorlaulu võitjad: (vasakult) tallinlased Tamara Merkulova, Leonhard Kelle, kes jagasid esikohta vanuserühmas 66aastased ja vanemad. Nooremas grupis (50–65aastased) saavutas esikoha Svetlana Jefimova Narvast.
Fotol on Seeniorlaulu võitjad: (vasakult) tallinlased Tamara Merkulova, Leonhard Kelle, kes jagasid esikohta vanuserühmas 66aastased ja vanemad. Nooremas grupis (50–65aastased) saavutas esikoha Svetlana Jefimova Narvast. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pärnu Tervise kultuurikeskuses toimunud võistulaulmisel Seeniorlaul 2015 selgusid laupäeval parimad harrastussolistid.

Vanuserühmas 66aastased ja vanemad jagasid esikohta tallinlased Leonhard Kelle ja Tamara Markelova, teine koht läks jagamisele Stockholmist pärit Raul Targamaa ja tallinlase Rudolf Ernesaksa vahel. Vanusegrupi kuue parema hulgas olid veel Aleksandra Järve Tallinnast ja Vello Raagmets Tapalt.

Nooremas grupis (50–65aastased) saavutas esikoha Svetlana Jefimova Narvast, teise koha Sirje Pilter Pärnumaalt ja kolmanda koha Aivar Juuse Tartust. Lisaks pääsesid selles rühmas finaali Indrek Kalm Tartust ja Jaan Saar Tallinnast.

Artistlikkuse eripreemia pälvis žüriilt konkursi vanim osaleja, 86aastane Aleksandra Järve Tallinnast. Hea tuju auhinna sai Vello Raagmets Tapalt, parimaks kontsertmeistriks tunnistati Mare Altroff Tallinnast.

Žürii liige, armastatud ooperisolist Mati Palm osales seeniorlaulu žüriis esimest korda. Teda üllatasid ürituse positiivne õhkkond ja ladus korraldus. „Esiletõstmist väärib väliseestlase Raul Targamaa nooruslik tämber ja veteranosaleja Leonhard Kelle südamesseminev interpretatsioon,” hindas ta.

Seeniorlaul toimus sel aastal juba üheksandat korda. Žürii esimees Toomas Kuter avaldas heameelt, et Seeniorlaul on endiselt populaarne. „Neljakümne kuuest sooviavaldajast saabus Pärnusse žürii ette esinema kakskümmend kaks solisti,“ rääkis ta.

„Konkurss oli meeleolukas, kõrge tasemega ja näitas taas, et kõige tähtsam ei ole võit, vaid osavõtt. Oli palju helgeid ja ilusaid hetki, mis innustasid nii žüriid kui lauljaid,“ hindas žürii esimees. „Järgmist, järjekorras kümnendat Seeniorlaulu soovime tähistada igati vääriliselt.“

Žüriisse kuulusid legendaarne ja armastatud ooperisolist Mati Palm, Pärnu Kontserdimaja direktor Marika Pärk, laulja ja vokaalpedagoog Eda Zahharova, Pärnu eakate avahoolduskeskuse direktor Heli Kallasmaa, laulja ja kirjanik Toomas Kuter.

Konkursi läbiviimist toetasid Pärnu linnavalitsus, Eesti Kultuurkapital, kunstnik Tiina Ojaste, Pärnu Sanatoorium Tervis, kosmeetikafirma Oriflame. Seeniorlaulu korraldas mittetulundusühing Rand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles