Magus mesi

, toidublogi autor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesi.
Mesi. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Üha enam räägitakse valge rafineeritud ­suhkru ­kahjulikkusest ja selle seostest paljude tõsiste haigustega. Üks tervislikum võimalus suu magusaks saada on kasutada mett.

Mesi nagu ka valge suhkur ehk sahharoos koosneb fruktoosist ja glükoosist, kuid mees on palju organismile vajalikke aineid, mida valge suhkru kohta kahjuks öelda ei saa. Mees on mineraalaineid: kaltsiumi, magneesiumi, rauda, vaske, kaaliumi, samuti ka naatriumi ja mangaani. Mesi sisaldab ka orgaanilisi happeid, aminohappeid, ensüüme, B-vitamiine, vett. Mees on isegi vähesel määral valke.

Kõik need kasulikud ained on mees vaid siis, kui seda ei kuumutata üle 40 kraadi. Seetõttu on kõige kasulikum süüa mett värskelt. Meega teed juues ei tohi mett kuuma tee sisse panna. Teel tuleb lasta enne maha jahtuda või süüa lusika pealt mett tee kõrvale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles