Hulgiskleroosi patsientide ühing tähistab 25. tegevusaastat

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Caro / Scanpix

Reedel, 20 märtsil toimuval konverentsil tänab Eesti Sclerosis Multiplexi Ühingute Liit (ESMÜL) olulisi inimesi, kes on ühingu tegutsemise 25 tegevusaasta jooksul olnud toeks neile tuhandetele, kellel on diagnoositud ravimatu närvihaigus sclerosis multiplex.

„Sclerosis multiplex on haigus, mis tabab enamasti noori inimesi. Elutahte ja aktiivsuse hoidmiseks vajavad nad lisaks ravile ka lähedaste, saatusekaaslaste ja ühiskonna tuge,“ rääkis ESMÜLi esinaine. „Meie ühing on 25 aastat seisnud selle eest, et jagada teaduspõhist infot, seista patsientide huvide eest ja olla lihtsalt toeks, nii neile, kes on äsja saanud diagnoosi kui ka neile, kes on haigusega elanud juba aastaid ja aastakümneid.“

20 märtsil Viru hotelli konverentsikeskuses peetava konverentsil annab sotsiaalkaitseminister Helmen Kütt üle tänukirjad 17 inimesele, kelle roll ühingu tegutsemises on olnud määrav. Nende seas on näiteks algusest peale ühingu juhatusse kuulunud Lääne-Tallinna Keskhaigla juures tegutseva Sclerosis Multiplexi Keskuse juht, neuroloog Katrin Gross-Paju ja neuroloogiaõde Inga Zopp, Tartu SM Ühingu pikaaegne esinaine Elle Tammemägi, Kohtla- Järve SM Ühingu esinaine Vladislava Vassitskina ja teised.

ESMÜL asutati 3. märtsil 1990 Tartus. Tänasel konverentsil astuvad ettekannetega teiste seas üles Dr Anders Romberg Soomest, Ants Nõmper, Ain Aaviksoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles