Tartu botaanikaaed avab naistepäeva eel meestele pühendatud orhideenäituse

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orhidee.
Orhidee. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu Ülikooli Botaanikaaias on 7.–15. märtsini avatud orhideenäitus „Pühendusega meestele“. Nii meeste kui ka orhideede hulgas leidub kõikvõimaliku välimuse ja iseloomuga isendeid, kes vajavad tähelepanu ja hoolt.

Kuuendat korda toimuval orhideenäitusel saab imetleda nii tuttavaid kuukingi kui ka värvilt ja vormilt põnevaid liike. Näiteks liik Microterangis hildebrandtii võlub imetillukeste ja lõhnavate õitega. Bulbophyllum echinolabium aga paistab silma suurte, ent mitte kõige paremini lõhnavate õitega.

Näitus on meestele pühendatud väga otsesel põhjusel: käpalised ehk orhideelised on oma nime saanud perekonna käpp (Orchis) järgi. Sõna orchis tähendab kreeka keeles aga munandit.

Renoveeritud ja äsja taasavatud palmihoones on välja pandud ka erakollektsionääride orhideed, mis võistlevad kaunima tiitli nimel. Külastajad saavad nende seast välja valida oma lemmiku.

Botaanikaaia õppeklassis saab vaadata Rainar Kurbeli ja Toomas Hirse fotonäitust „Vahemere orhideed“. Fotoseeria tutvustab Kreekas ja Türgis looduslikult kasvavaid käpalisi. Kohapeal müüb orhideesid lillefirma Jardin.

Orhideenäitus „Pühendusega meestele“ on avatud 7.–15. märtsini 2015 iga päev kella 10–17 Tartu Ülikooli botaanikaaias (Lai 38). Sissepääs botaanikaaia piletiga. Huvilistele toimuvad ekskursioonid kasvuhoonetes 7. märtsil ja 14. märtsil kell 12 ja 14.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles