Millest tervis puudust tunneb?

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
19. aprillil algab ärvejooksu- ja kepikõnnisari.
19. aprillil algab ärvejooksu- ja kepikõnnisari. Foto: Marko Saarm / Sakala

Neljapäeval, 5. märtsil kogunevad erinevate erialade arstid naise tervisele pühendatud konverentsile, mille läbiv teema on seekord defitsiit.

Ida-Tallinna Keskhaigla Südamekeskuse juhataja ja konverentsi ühe korraldaja Tiina Uuetoa sõnul teeb valikute raskus infouputuses nõutuks ning sellest sünnib elutervete valikute äratundmise defitsiit. „Inimene ei oska ennast ja elunorme määratleda. Sellest sünnib segadus ja rabelemine. Terve olemiseks on enneolematult palju võimalusi ja ahvatlusi ja terve olemise nimel elatakse ennast haigeks,“ selgitab Uuetoa.

Uuetoa kinnitusel keskendub tänavune konverents jätkuvalt kahele suurele väljakutsele: olla naine ja olla terve.

Linnamõisa perearstikeskuse perearst Eret Jaansoni sõnul mõjub ühiskonna surve naiste tervisele sageli negatiivselt. „Naised soovivad vastata hea ema, abikaasa ning töötaja kuvandile ning kiire elutempo juures jääb puudu puhkusest, korrapärasest toitumisest ning regulaarsest liikumisest,“ kirjeldab perearst.

„Viimastel aastastel on üha enam esindatud ka teine äärmus. Puutun aina rohkem kokku patsientidega, kes teevad liiga palju sporti ning jälgivad oma toitumist üleliia täpselt,“ selgitab Jaanson. „Küsimus on ka selles, kas arstiteadus oskab leevendada defitsiiti olukorras, kus haigus dikteerib igapäevaelu.“

Järgmisel aastal kümnendat juubelit tähistav konverentsisari on läbi aastate keskendunud erinevatele naise tervist puudutavatele aspektidele, käsitledes nii konkreetseid haiguseid, aga ka haige ja terve olemise tagamaid või terve naise kuvandit.

Konverents toimub 5. märtsil Tallinnas Viru konverentsikeskuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles