Elmo Nüganeni uus film "1944" pani nii mõnegi vanahärra pisaraid pühkima

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apollos esitleti filmiraamatut «1944», mille on koostanud Leo Kunnas
Apollos esitleti filmiraamatut «1944», mille on koostanud Leo Kunnas Foto: Viktor Burkivski

Väärikate kinohommikul pakuti Paide kultuurikeskusesse tulnutele võimalust vaadata Elmo Nüganeni uut ajaloolist mängufilmi "1944". Võrreldes esimese kinohommikuga oli inimesi ligi kaks korda rohkem ehk üle 80.

Kinoseansi eel avanes filmihuvilistel võimalus kohtuda Eesti Sõjameeste Järva Ühingu liikmetega ehk meestega, kes saatuse tahtel osalesid Teises Maailmasõjas . Kui mitte vanahärrade meenutused, siis hilisem filmivaatamine võttis nii mõnelgi kuulajal silma veele.

Järgmine väärikate kinohommik leiab aset 21. märtsil kell 12, kui linastub film "Vehkleja".

"1944"

Elmo Nüganeni uus ajalooline film käsitleb 1944. aasta sõjasündmusi Eestis. Tegevus hargneb Sinimägede lahingutest juulis kuni Sõrve sääre vallutamiseni Punaarmee poolt novembri lõpus. Sõda näidatakse mõlema osapoole – Saksa armees ja Punaväes sõdivate eestlaste silme läbi. Valikuid tuleb langetada mitte ainult sõduritel, vaid ka nende lähedastel.

20. veebruaril kinodesse jõudnud film kogus avanädalavahetusel 19 030 vaatajat. Tegemist on läbi aegade suurima Eesti filmi publikuhulgaga avanädalavahetusel.

Film kestab 1 tund ja 40 minutit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles