65aastased ja vanemad reisijad ei pea Elroni rongides soodustuspiletiga sõitmiseks enam pensionitunnistust esitama

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rong.
Elroni rong. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti reisirongiliiklust korraldav Elron muutis 1. jaanuarist sõidusoodustuste saamise korda. Edaspidi saavad kõik 65aastased ja vanemad inimesed soodustuspiletiga reisida isikut tõendava dokumendi alusel.

„Alates 1. jaanuarist piisab vähemalt 65aastastel reisijatel Elroni rongides sooduspiletiga sõitmiseks ainult vanuse tõestamisest, pensionitunnistust neil enam kaasas kanda ei tule,“ sõnas Elroni kommunikatsiooni- ja turundusjuht Mai Vahtrik. „Sooduspiletiga reisimiseks on klienditeenindajale või piletikontrolörile tarvis esitada isikut tõendav dokument – pass, ID-kaart või juhiluba.“

Mai Vahtriku sõnul säilitab Elron soodustused ka teistele pensionisaajatele, kellel on oma õiguse tõestamiseks vaja endiselt esitada pensionitunnistus.

Soodustuspileti kasutamise õigus on: õpilasel; üliõpilasel; raske või keskmise puudega 16aastasel ja vanemal isikul; puudega lapse saatjal; sügava puudega isiku saatjal ning pensionäril (vt: pensioni liigid: https:/ /www.eesti.ee/est/teemad/perekond/pensioniealine_1/riiklikud_pensionid).

Tasuta sõidu õigus on koolieelikul; kuni 15aastasel (kaasa arvatud) puudega lapsel; sügava puudega isikul; raske või sügava nägemispuudega isiku saatjal.

Aktsiaselts Eesti Liinirongid on kaubamärgi Elron (www.elron.ee) all tegutsev riigile kuuluv ühistranspordiettevõte, mis pakub uute Stadler FLIRT elektri- ja diiselrongidega reisijaveoteenust kõigil Eesti siseriiklikel rongiliinidel. Elron teenindab igapäevaselt üle 200 reisi, kasutades selleks 18 elektrirongi ja 19 diiselrongi. Elron on üks täpsemaid ühistranspordiettevõtteid – 2014. aasta 11 kuu statistika kohaselt saabus 98,8 protsenti diiselrongidest ja 99,3protsenti elektrirongidest lõppjaama õigeaegselt. Elron plaanib tuleval aastal vedada 6,2 miljonit reisijat. Ettevõttes on 314 töötajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles