6aastane Lisandra: Vanemad inimesed söövad suppi

Eve Rohtla
, 60+ peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel laupäeval Virumaa Teataja vahel ilmuvasse järgmise aasta kalendri juulikuu kaunistuseks joonistas 6aastane Lisandra Sepp ajakirja 60+ lugejate rõõmuks pildi "Vanaemale ja vanaisale külla". Lisandra rääkis 60+ veebiväravale antud intervjuus, et vanemad inimesed söövad noorematest enamasti teistsugust sööki, näiteks suppi. Veel meeldiks talle, et nad saaksid suuremat pensioni, siis teevad vanavanemad lastelastele rohkem kingitusi.

Kolmapäeval, 17. detsembril kutsus aktsiaselts Ühinenud Ajalehed Rakvere Põhjakeskusesse kõik need lapsed koos oma vanemate ja juhendajatega, kelle joonistuse on hindajad ilmuva kalendri ilmestamiseks välja valinud. Virumaa Teataja kalendri jaoks tuli toimetusse kokku 385 pilti. Need on vaatamiseks välja pandud Põhjakeskuse teisele korrusele ja neid saab näha veel kuni jõuludeni.

Kalendri juulikuu pildi autor Lisandra Sepp käib Rakvere Kungla lasteaia Puhhi rühmas. Lisandra emaema elab Lääne-Virumaal Väike-Maarja vallas Vaol.

Vanaema ja vanaisa juures on tore! Nende juures ja nendega koos saab palju põnevat ette võtta. Mängida ja väljas käia. Vanaema ja vanaisa teavad ka palju. nad on targad. Nad loevad palju. Koos maakonnalehtedega Pärnu Postimees, Sakala, Virumaa Teataja, Järva Teataja ja Valgamaalane saavad nad iga kuu teisel laupäeval ajakirja 60+. Täiesti tasuta.

Lisandra vanaema elab korrusmajas ja temal lemmikloomi ega aeda pole. Aga Lisandral on oma kodus Rakveres maja ümber aed, kus ta lehti riisub. Pildi joonistas Lisandra paljudest oma mõtetest kokku. Lisandra isa Raul Sepa sõnul tundub tütrel loovust olema. Seda ta oma piltidega väljendabki. Eelmisel aastal kiitis teda selle eest ka president Toomas Hendrik Ilves.

Isa Raul Sepa põlvel istudes filosofeeris Lisandra muuhulgas ka vanade inimeste ja nende harjumuste üle. Vaata videost, mida vanaema lauale paneb, kui tütretütar talle külla läheb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles