Aasta oodatuimad pühad – jõulud

, toidublogi autor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõululaud.
Jõululaud. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Olgu vana või noor, pere­inimene või üksik, ootame kõik jõule, sest need on meile olulised ja ­erilised pühad.

Valmistume aasta kõige enam oodatud pühadeks, püüame muuta kaunimaks nii enda ümbruse kui ka oma sisemuse. Samas tahame seda ilu ka teistega jagada.

Me ju koristame jõuludeks kodu võib-olla põhjalikumalt kui tavaliselt. Kaunistame toad, toome tuppa kuuse või oksad, asetame aknale elektriküünlad, et teisedki valgust näeksid. Muidugi teeme ka kingitusi.

Jõuluajal oleme rohkem avatud heategevuse üleskutsetele. Paljud, kes muidu kirikusse teed ei leia, on jõulude ajal seal kohal. Seega on jõulud eriline aeg, mis toob meis esile hoolivuse ja armastuse, kuid paraku võimendab üksiolekut. Märkame enda ümber neid, kes on sel ajal üksi. Kui sina juhtud olema üksildane, siis lähene asjale teise nurga alt ja püüa leida keegi, kes on samuti üksi. Mitte keegi pole nii vaene, et ei saa teise inimese heaks üht head tegu teha. Rõõm, mis teisele õnnestub anda, on parim kingitus ka sulle endale.

Leia üles sisemine rikkus

Kindlasti on palju neid, kes jõulude eel rahakotti vaadates kurvastavad – raha on väga vähe, aga tahaks endale ning teistele lubada palju rohkemat kui võimalik.

Kui meie ümber pole rikkust, tuleb seda seest otsida. Igaühel meist on midagi enese ja teiste tarvis – näiteks kogemus, tore meenutus, hea sõna, abikäsi, hoolivus, tähelepanelikkus. Kui tundub, et tõesti pole mitte midagi, siis anna teistele naeratus ja usu, sinagi oled sel hetkel saanud millegi võrra rikkamaks. Rasked ajad ei tähenda rõõmuta olekut. Rõõmu tuleb otsida lihtsalt teistest asjadest. Kui mõtled sellele, mis sul on – lapsed, abikaasa, kodu, toit laual, sõber, kas või ainult üks neist –, siis ju on küll, mille üle rõõmu tunda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles