Järgmisel aastal pärandvara maksustatakse

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: www.freepik.com

Kui kuni 2014. aasta lõpuni on pärijal õigus pärandvara võõrandamisel maha arvata nii võõrandamisega seotud kulud kui ka pärandaja poolt vara soetamisel tehtud kulud. Alates uuest aastast on seadust selles osas muudetud ning pärandina saadud vara soetamismaksumuseks loetakse üksnes pärija tehtud kulud.

Seadust saab lugeda, linkides aadressil https://www.riigiteataja.ee/akt/111072014023

„Selle aasta 12. veebruari riigikohtu lahend muutis kardinaalselt pärandvara müügilt saadud tulu maksustamispõhimõtet ehk pärijal tekkis õigus maksustatavat tulu lisaks vähendada pärandaja poolt varale tehtud soetamismaksumuse ulatuses,“ andis teada LVM Kinnisvara juhatuse liige Ingmar Saksing.

Kuigi tema selgitusel kinnitas maksustamispõhimõtte (http://www.emta.ee/index.php?id=35147) kehtivust toona omalt poolt ka Maksu- ja Tolliamet, asus Rahandusministeeriumi töögrupp kohe riigikohtu otsust analüüsima.

Ootuspäraselt tähendas see seadusemuudatust, mis võimaldab uuest aastast pärandvara maksustamises taastada endised põhimõtted.

„Seetõttu on kasulik müüa pärandina saadud kinnisvara võimalusel lõppeva aasta viimase 20 päeva jooksul,“ vihjas Ingmar Saksing.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles