Eesti arstid koputavad riigijuhtide südametunnistusele

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstiabi.
Arstiabi. Foto: Marina Puškar

Eesti Arstide Liit tegi oma üldkogul avalduse, millega koputab riigijuhtide südametunnistusele. Avaldus algab lausega: „Vananeva ja kahaneva rahvastikuga väikeriigis peaks olema tähtis iga inimese käekäik ja tervis.“

Eesti Arstide Liidu peasekretär Katrin Rehemaa edastatud avalduses on kirjas, et hea ja kättesaadava arstiabi ja rehabilitatsiooniga on võimalik vähendada kergete terviseprobleemide süvenemist, parandada krooniliste haigete elukvaliteeti ja taastada nende töövõimet.

„Meil on ligi 80 000 ravikindlustamata inimest, kes saavad ainult vältimatut abi, ravijärjekorrad ületavad lubatud piire ja ravimata hambad põhjustavad raskeid tüsistusi. Jättes tegemata vajalikud kulutused, tekitab riik tulevikuks teadlikult hoopis suuremaid tervishoiukulusid, mis oleksid välditavad. Euroopa riigid kulutavad tervisele keskmiselt 9,5 protsenti sisemajanduse koguproduktist (SKP).“

Euroopa Liidu pingereas on Eesti ja Rumeenia tervishoiukulude osakaal ainsatena SKPst viimaste seas viie protsendi sees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles