Viirusperioodil tee bussisõidu asemel üks jalgsiretk!

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buss
Buss Foto: Elmo Riig / Sakala

Käime iga päev paljudes rahvarohketes kohtades, mis on viirustele ideaalseks kasvulavaks. Haiguspuhangute perioodil tuleks selliseid kohti vältida, näiteks valida bussiga sõitmise asemel jalgsiretk ning loobuda toidupoe külastamisest tipptunnil, soovitab Benu apteegi proviisor Liia Saava.

Külmetusviirused tikuvad kimbutama nii lapsi kui eakaid. Haiguste ennetamises mängib üliolulist rolli piisav puhkus ja regulaarne värskes õhus liikumine. „Seetõttu tasuks leida igal ööl võimalus 8tunniseks uneks ning igal päeval vähemalt veerand tundi jalutada. Külma, vihmast ja tuulist ilma ei tasu peljata – see ei tee meid haigeks, kui valime õige riietuse, millega tunneme ennast õues mõnusalt,“ lisab proviisor Liia Saava.

Tema hinnangul tasub sügisel teha läbi ennetav vitamiinikuur ning süüa ohtralt mett ja küüslauku. „Kui selle puhul tekib hirm, et sõbrad meist küüslaugu tõttu eemale hoiavad, siis on piim tõhus abiline, et ebameeldivat lõhna peletada. Igaüks peaks leidma just talle sobiva immuunsüsteemi tugevdaja. Mõned hindavad punast päevakübarat, teised greipfruudi ekstrakti,“ arvab proviisor.

Kui haigus on organismist juba võitu saanud, siis tuleb apteekri sõnul oma kehale kehale rahu anda. Haigena väljas käimine ja pidev toimetamine teeb tervisele karuteene. Viirusnakkusega inimene terveneb kõige kiiremini kodus. Kui aga palavik püsib kõrgena, siis tuleks arsti poole pöörduda. „Antibiootikume peetakse küll organismile koormavaks, kuid paraku on haigusi, mille ravis on need vajalikud selleks, et ohtlikke tüsistusi vältida."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles