Kaks pensionäri kolivad ühte korterisse

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja. Pilt on illustratiivne.
Kortermaja. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul toimub tulevikus järjest enam tehinguid, mille osapool on üksik pensionär, kes müüb oma suurema korteri maha, et sõbrannaga kokku kolida.

Martin Vahteri sõnul on keskmisest 350eurosest vanaduspensionist kahetoalist korterit väga keeruline üleval pidada ning ka pelgalt ühetoalise tüüpkorteri kommunaalid maksavad talvel sada eurot.

„Päris tihti aitavad oma pensionäridest vanemate kodukulusid katta nende lähedased ja lapsed,” täiendas Vahter.

„Üksi jäänud pensionärid peavad kõvasti püksirihma pingutama, et hakkama saada. Korterikulude jagamine teise eakaaslasega on hea võimalus raha kokku hoida. Näiteks võib tuua, kus üks korter või maja maha müüakse ja edasi saab kahekesi koos päris lahedalt ära elada,” ütles Vahter.

„Pensionäride kommuun-korter on Eestis veel erandlik nähtus. Aga seda, kui kaks sõbrannat kokku kolivad, on juba päris tihti ette tulnud. Paistab, et taoline kooselumudel muutub veelgi populaarsemaks. Naised on meestest sotsiaalsemad ja avatumad. Mitmekesi koos on elu lõbusam ja ökonoomsem.”

Martin Vahteri kinnitusel tasub pensionäridel oma suureks jäänud elupaik väiksema, soodsama ja mugavama vastu vahetada. Nälja piiril üksi suures majas pole mõtet ealada, kodu peab teenima inimest, mitte vastupidi,” lisas Vahter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles