Külmutatud köögivilju ei tohi enne keetmist või praadimist sulatada

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külmutatud köögiviljad.
Külmutatud köögiviljad. Foto: Photl.com

Külmutatud köögiviljade ümber tiirleb mitmeid müüte. Arvatakse, et need on vitamiinivaesed ning maitsetud. Tegelikult saab aga neist kerge vaevaga maitsva eine valmistada.

Tihti arvatakse, et külmutatud köögiviljadest valmistatud roog ei ole sama maitsev kui värske toit. Tegelikult saab ka külmutatud köögiviljadest valmistada maitsva ja mitmekülgse eine nagu värskest toorainestki. Nad sobivad nii suppidesse, praadidesse kui ka hautistesse. Oluline on silmas pidada, et külmutatud köögivilju enne keetmist või praadimist ei sulatata. Nii säilivad nende parimad maitseomadused ja tekstuur.

Külmutatud köögiviljadest saab valmistada mitmekesise kõhutäie nii perele kui ka üksinda elavale inimesele. Nii jätkub näiteks pakist juurviljade segust emale-isale ja lastele. Üksinda elavad inimesed saavad aga toote pakist kasutada ära vajamineva osa ja ülejäänu tagasi sügavkülma panna. Oluline on pakend sulgeda õhukindlalt, nii säilib toode sügavkülmas pikalt ning seda saab ka järgmistes toitudes kasutada.

Külmutatud köögiviljadest toidu valmistamine on rahakotisõbralik ja sageli vähem aega võttev kui kogu toit värskest toorainest valmistada. Nende puhul jääb ära ka puhastamise ja tükeldamise vaev, sest paki sisu saab kohe potti või pannile valada. Samuti ei pea ostma kokku erinevaid komponente, vaid võtta võib köögivilja segu, mis juba sisaldab erinevaid juurvilju.

RETSEPT

Herne-porgandipüreesupp suitsupeekoniga neljale:

Vaja läheb

1 sl õli;

1 väike sibul;

1 küüslauguküüs;

1 kartul;

450 g külmutatud herne-porgandi segu;

7 dl kanapuljongit;

100 g suitsupeekonit.

Kuumuta potis õli. Lisa hakitud sibul ja küüslauk. Prae paar minutit ja lisa kooritud ja tükeldatud kartul. Vala peale puljong ja keeda 10 minutit. Lisa külmunud herned ja porgandid ning keeda veel 5 minutit. Püreesta supp saumikseri või pudrunuiaga ühtlaseks. Prae pannil peekonifilee krõbedaks. Tõsta supile, maitsesta musta pipraga ja serveeri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles