Mõisaküla kõige vanem mees linna kõige vanema autoga

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pobeda GAZ- M20 on 89aastast Olev Saralit terve elu ausalt teeninud.

Viljandimaa kõige väiksemas linnas Mõisakülas elav mees on selle autoga teinud pulmasõitu 74 noorpaarile, viinud sünnitama rohkem kui 80 ema ja kaks last on selles sõidukis ilmale tulnud.

„Auto sõidab veel küll. Alles hiljaaegu käisin temaga Kilingi-Nõmmel,“ kinnitab ta.

Olev Saral võtab suure võtme ja keerab garaažiukse lahti. Väikese meelitamise peale läheb uunikum mürtsuga käima ja veereb õuele. Muidu hea tugeva kerega auto, aga külma ilmaga pidi ta siiski kui puuhobune kange olema.

Kuldsete kätega omanik on Stalini ajast pärineva sõiduki töökorras hoidnud ning sõitnud sellega rohkem kui miljon kilomeetrit. Rooliratas on üsna õhukeseks kulunud. Kaks korda on autol mootorit vahetatud, aga kõik muu on enam-vähem originaal.

Saral meenutab, et kui ta 1951. aastal Mõisaküla villavabrikus kudumismasinate parandajana töötas, oli tal väga kõva palk: 1000–1500 rubla peo peale. Enamik töökaaslasi sai 600–700 rubla. Luksusauto maksis 16 000 rubla ja selle summa kogumiseks kulus Saral poolteist aastat.

Vaata videost, kuidas 89aastane Olev Saral Pobeda garaaži ajab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles