Lihtsalt kaks õiget inimest peavad kokku saama

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõige pikema abielustaažiga paar Valgas toimunud tunnustusüritusel oli perekond Noormets, kellel täitus isadepäevaeelsel laupäeval abiellumisest 62 aastat.

„Oleme terve elu elurõõmsad olnud ja koos teineteise kõrval üksteist toetades läbi elu astunud,“ ütles Martin Noormets.

Mõlemad abikaasad on 87aastased ning kogu oma töömehetee olnud rakkes Valga Tarbijate Kooperatiivis. Pea kakskümmend aastat täitis Martin kooperatiivis esimehe kohustusi. Pere on üles kasvatanud kaks tütart.

Valgas tunnustati austamisüritusel „Kaunimad aastad“ juba teist aastat järjest abielupaare, kellel täitus või täitub tänavu 25, 50 või enam abieluaastat. Pulmamarsi saatel sisenes Valga kultuuri- ja huvialakeskuse fuajeesse 28 abielupaari Valgamaa erinevatest kantidest. Kõik kohaletulnud abielupaarid said võimaluse uuendada ka oma abielutõotust.

„Eesmärgiks on tunnustada ja väärtustada abielu ja pere traditsioone ning teha kummardus neile, kes pikkade aastate möödudes on hoidnud abieluväärtust siinsel tuulepealsel maal,“ ütles tervitussõnavõtus maavalitsuse rahvastiku toimingute talituse juhataja Anne Puller.

„Abielu ei ole ainult kirglikud kallistused, vaid see tähendab ka kohustusi, muret, tööde jaotamist. Teil on meenutada imeliselt veedetud ühised päevad, nädalad ja aastad. Soovin, et Teil oleks veel palju,palju imelisi hommikuid ja päikeseloojanguid, mida saaksite teineteise ja oma pere seltsis nautida,“ soovis Puller abielupaaridele.

Abielu ja pere traditsioonide hoidjad said kuulata kontserti ning üheskoos meenutada möödunut, aga vaadata ka tulevikku. Muusikalist külakosti tõid Valga muusikakooli õpilased. Kõik üritusest osavõtnud abielupaarid said koju kaasa väikese meene – pildi, mis neist tehti enne ürituse algust.

Üritust korraldas Valga maavalitsus koostöös Valga kultuuri- ja huvialakeskusega.

Vaata videost, kuidas pikalt koos elanud abielupaarid teineteist iseloomustavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles