Marju Lauristin kutsub kõiki Tallinnasse Rahvusraamatukokku missioonikonverentsile

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Lauristin.
Marju Lauristin. Foto: Liis Treimann / Postimees

Reedel, 31. oktoobril Tallinnas Rahvusraamatukogus kell 10 algava missioonikonverentsi „Õigus väärikusele“ korraldab Euroopa Parlamendi saadik Marju Lauristin, kes kutsub avalikule diskussioonile teadvustamaks, et kõigil ühiskonna liikmetel peaks olema võimalus väärikaks eluks. „Väärikas elu peab olema ka neil, kes on majanduslikult, sotsiaalselt, ealiselt või mõne puude tõttu ühiskondlikult kehvemas seisus,“ arvab ta.

Konverentsil leiab aset avalik arutelu. Paneelides käsitletakse väärikust kui põhiväärtust neljas valdkonnas: töösuhetes, puuetega inimeste probleemide lahendamisel, aktiivse vananemise tagamisel ja võitluses laste vaesusega.

Konverentsil esinevad Euroopa Põhiõiguste ja Europarlamendi esindajad, Riigikogu liikmed, ministrid, õppejõud, personalitöö ja sotsiaalkaitse eksperdid ja kodanikuühiskonna esindajad. Konverentsile on oodatud kuulama ja diskussioonis oma arvamust välja ütlema kõik, kes tahavad kaasa mõelda, kuidas muuta Eesti ühiskonna suhtumist sotsiaalvaldkonda rahakesksest inimkeskseks.

Konverentsi modereerivad Marju Lauristin ja Märt Treier. Paneelide vahel musitseerib Mihkel Raud.

KONVERENTSI KAVA

10–10.15 Avamine. Videosõnum teoloog Toomas Paulilt.

10.15–10.40.Sotsiaalkaitseminister Helmen Kütt: Kas Eesti sotsiaalkaitse vastab euroopalikele põhimõtetele?

10.40–11.25 Euroopa Liidu vaatepunkt John Kellock (Euroopa Põhiõiguste Agentuur Prantsusmaalt) ja Kathleen Van Bremt (Euroopa Parlamendi liige)

11.30–12.45 I paneel: Väärikus töösuhetes. Juhatab Eesti Ametiühingute Keskliidu esimees Peep Peterson. Paneelil osaleb ka Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsar.

12.45–12.55 Intervjuu töö ja tervishoiu ministri Urmas Kruusega.

12.55–14.15 II paneel: Puue ei vähenda väärikust. Juhatab Hooldajate Liidu esimees Tiina Kangro.

15–16. 20 III paneel: Vananemise väärikus. Juhatab Eesti Sotsioloogide Liidu president, Tartu Ülikooli professor Triin Vihalemm.

16.25–17.45 IV paneel: Vaesus ja laste väärikus. Juhatab Tartu Ülikooli sotsiaalpoliitika dotsent Dagmar Kutsar.

17.45–18 Konverentsi lõpuring: Kuidas edasi? Marju Lauristin, Helmen Kütt .

Konverentsile saab registreeruda internetiaadressil: http://www.nlib.ee/index.php?id=23401

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles