Apteegiuksele ilmub kleebis

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apteek.
Apteek. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Alates oktoobrikuust leiab apteeki astuja 205 Eestis tegutseva üld- või haruapteegi ukselt kleebise kirjaga „Osaleme apteegiteenuse kvaliteedihindamise programmis 2014“.

Foto: Repro

„Tunnusmärk näitab, et see apteek peab oluliseks olla professionaalne abiline, et patsient saaks kaasa õigeima ravimi ja oskaks seda täpselt kasutada,“ põhejndas töögruppi kuulunud Eesti Apteekide Ühenduse juhatuse liige proviisor Kristiina Sepp.

Apteegiteenuse kvaliteedi hindamisel osalesid kõigi Eesti suuremate linnade ja maakondade apteegid. Mõistagi on tunnusmärgiga apteeke enam Tallinnas, Tartus ja Harjumaal. „Samas on aga oluline esile tõsta maa-apteekide pühendumust, et nad programmist osa võtsid ja nii enesehinnangu said,“ ütles Sepp.

Eestis tegutseb 478 üld- ja haruapteeki, millest ligikaudu pooled on programmi läbides näidanud, et on valmis apteegiteenuse kvaliteedi ühtlustamisse ja patsiendikeskse teenuse arendamisse panustama.

„Loodame, et osalenute tunnustamine innustab ka neid apteeke, kes ei ole veel programmiga liitunud,“ tõdes Sepp.

Uus hindamine on plaanis teha kahe aasta pärast, siis jagatakse välja ka esimesed parima apteegi tunnustusmärgid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles