Peaminister soovitas vanameestel ministrite toolidele istuda

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsuse istungite ruumis.
Valitsuse istungite ruumis. Foto: Erakogu

Tartu seeniormeeste klubi 30 meest sõitsid peaminister Taavi Rõivase kutsel Tallinnasse Stenbocki majja.

Peaminister tutvustas neile valitsuse tööd ja ruume. „Ta soovitas vanameestel võtta valitsuse esindajate istekohad,“ kirjeldas Tartu seeniormeeste klubi president Kalev Jahnson humoorikalt.

Tema sõnul oli vestlusringis näha sõbralikku suhtumist vanaisadesse, kelle soovitused noorele peaministrile meeldisid. „Küsisime, mis sai omaaegse peaminister Juhan Partsi kassist Miisust? Taavi Rõivase vastuse kohaselt kassi enam Stenbocki majas ei ole,“ rääkis Jahnson.

Mehed küsisid, mida peaminister arvab avalikus kohas joomisest. Vastuseks kõlas, et praegune valitsus ei pea seda samuti õigeks. Aga seaduste jõustumisel on oma kord. Eelmist seadust hakati menetlema juba aastal 2008, seadus võeti vastu aastal 2011 jõustumise tähtajaga 1. juuli 2014. Rõivase kinnitusel tegeleb võimul olev koalitsioon olukorra normaliseerimisega.

Tartu seeniormehed uurisid ka Ameerika presidendi külaskäigu kohta. „Peaminister avaldas, et president Barack Obama ei tohtinud turvakaalutlustel sellele terrassile minna, kus meie koos valitsusjuhiga pilti tegime. Ameerika president oli Tallinna vanalinna aknakatete vahelt piilunud,“ kirjeldas Jahnson.

Tartu vanamehed soovisid noorele valitsusele jätkuvalt nooruslikkust ja andsid talle üle nooruslikku Tartut kujutavad „Suudlevad tudengid“. Tartlased jõudsid sel päeval veel ka Nõmme vanameeste 5. sünnipäevale, mida tähistati Nõmme muuseumis. Kalev Jahnsoni kirjelduse kohaselt jäi talle meelde eriti kena suhtumine vanameeste üritustesse. „Seda tõestas meeldiva sõnavõtuga ka noor Nõmme linnaosa vanem,“ rääkis ta.

Vanad mehed leppisid kokku ka edaspidi kohtuda. Seekord Tartus, et tähistada Tartu meesteklubi asutamise 13. aastapäeva keeglit mängides koos kõigi sõprusklubidega. „Püüame nooruslikult elada,“ sõnas Tartu seeniormeeste klubi president Kalev Jahnson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles