Komandopealik: vanemad mehed olid meie õpetajad

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aravete päästekomandot ja seal töötavaid päästjaid tundvad inimesed kiidavad, et meeskonnatunde poolest võiks sealset tööperet ükskõik kellele eeskujuks seada. Oma inimesi hoitakse, komandos kunagi töötanud mehi peetakse juubelitel meeles ning asjaosalised vanemad kolleegid on komandohoones nooremate juures sagedased külalised.

Aravete komando praegune pealik Arvi Luuk rõhutab, et oma kunagisi kolleege tuleb meeles pidada. "Needsamad vanemad härrad olid need, kes meid Aravete päästekomandos 1996. aasta 1. oktoobril ööpäevaste valvetega alustades välja koolitasid," tunnistab ta. "Just nendest vanematest meestest saigi kõik alguse, nemad õpetasid meile põhitõdesid. Esimesed kaks kuud me vaid õppisimegi. Esmalt tegime tehnika selgeks, sellele järgnes päästetööde õppimine, suitsusukeldumised ja nii edasi."

Luuk lisab, et Aravete komando ei ole ega pole kunagi olnud pelgalt tööl käimise koht. "Meeskonnatöö seisneb ka väljaspool tööaega tehtavas, eelkõige ühistes üritustes," selgitab ta.

Uuri videost, kuidas austab Arvi Luuk koos oma komandoga vanakooli päästemehi, nimetades Aivo Tippi, Riho Seppa ja Ats Pärnikut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles