Laupäeval on konkursi „Aastad täis sära ja väärikust“ tähtaeg

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kepikõnd.
Kepikõnd. Foto: Elmo Riig / Sakala

Homme, 13. september, on viimane päev esitada ettepanekuid konkursile „Aastad täis sära ja väärikust“. Juba viiendat aastat Eakate festivali raames toimuv konkurss ootab eakate inimestega seotud säravaid algatusi ja ideid, et tunnustada neid vääriliste auhindadega.

„Ootame osalema kõiki, kes on osanud oma lähedaste või piirkonna eakate elu ergutada põneva teo või tegevusega, organiseerinud eakatele tegevuse, ürituse, sportimisvõimaluse, suhtlemisvõimaluse, kooskäimiskoha, algatanud traditsiooni, korraldanud transpordivõimaluse või muud taolist. Vahva eakatele suunatud teo või hobi võivad esitada konkursile ka naabrid, pereliikmed, ühendus, organisatsioon, kohalik omavalitsus ning loomulikult ka eakad ise,“ rääkis mittetulundusühing Inkotuba juht Eha Topolev.

Parimad teod ja algatused pärjatakse auhindadega Eakate festivali avamisel, 1. oktoobril Tallinnas, Salme kultuurikeskuses. Auhinnad panevad välja Tallink, Südameapteek, Tallinna Teletorn, Brasserie&Restoran Teletorn, Kalev SPA, TENA, Dermoshop ja Forum Cinemas Eakate Kinoklubi.

Et 2014. aasta on Eestis liikumisaasta, siis on lisaks spordi kategooriale tänavu kategooriate hulgas ka aktiivne eakas tervisesportlane/treener.

Ühtlasi antakse välja ka Karuohaka tiitel isikule, organisatsioonile või ettevõtmisele, mis on eakate väärikat vananemist takistanud. „Siia kuuluvad teod või puudujäägid, mis puudutavad eakaid inimesi ja mis on teeninud ära ühiskonna ja eakate terava tähelepanu. Ootame ettepanekuid, koos põhjendusega, ka sellesse kategooriasse,“ ütles Topolev.

Konkursi kategooriad on: põlvkondadevaheline side, omastehooldus, seltsielu, sport, kultuur, aktiivne tervisesportlane/treener, teadmised, persoon, karuohakas.

Konkursil osalemiseks tuleb registreerida särav ettevõtmine või tegu Eakate festivali kodulehel www.eakatefestival.ee või saata kirjeldus eakad@inkotuba.ee või postiaadressile MTÜ Inkotuba, Hariduse tn 6, Tallinn 10119. Kirjelduse pikkus on maksimaalselt üks lehekülg. Juurde võib lisada 1-3 fotot. Kindlasti tuleb lisada saatja kontaktandmed: nimi, aadress, telefon, e-post. Arvesse lähevad 2013-2014 aasta jooksul tehtud teod.

Eakate festivaliga tähistatakse Eestis rahvusvahelist eakate päeva. Eakate festivali korraldaja on mittetulundusühing Inkotuba, kes igapäevaselt teenindab eakaid ja puudega inimesi ja kelle teenuseid kasutab enam kui 5000 inimest üle Eesti. Festivali suurtoetaja on Südameapteek.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles