Vanavanemad ja lapselapsed on oodatud teatri- ja muusikamuuseumi

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed Teatri- ja Muusikamuuseumis.
Lapsed Teatri- ja Muusikamuuseumis. Foto: Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum

Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis leiavad vanavanemate päeva laupäeval, 13. septembril tegevust nii noored kui vanemad, muuseumi tasub tulla kogu perega. Ekskursioonid, meisterdamine ja pildistamissessioonid on sel päeval vaid muuseumipileti eest, lapselast saatvad vanavanemad pääsevad muuseumi täitsa tasuta.

Terve päeva vältel kella 12–16 ootavad külastajaid muuseumi meisterdamissalong ja fotonurk. Pildistamishuvilised saavad ette võtta ajarännaku proovides selga Estonia kostüümilaost pärinevaid aardeid ja seistes kõrvuti muuseumi kogusse kuuluvate Georg Otsa, Kaie Kõrbi ja teiste lavakuulsuste kostüümidega. Tuleb vaid kaamera kaasa võtta, et teatraalseid pilte klõpsida. Noored kunstnikud saavad vanavanemate abiga meisterdamises kätt proovida ja loomulikult on avatud ka mängupööning.

Kell 12 algab ringkäik muuseumis, kus saab tutvuda vanemate ja veel vanemate eksponaatidega. Vastuseid saab näiteks küsimustele, kes on CD vanaisa, mis pille puhusid vanavanemate vanavanemad ja kes on su vanaema lemmiknäitleja?

Kell 13 algab „Teatrivillak“. Vanavanematest ja lapselastest koosnevad võistkonnad saavad oma teatrialased teadmised proovile panna, tublimad saavad auhinnaks meeneid.

Kell 14 algab mehaaniliste muusikainstrumentide kontsert. Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi on kokku kogutud Eesti suurim mehaaniliste muusikainstrumentide kogu. Mängutoosid ja -kapid on muuseumikülastajate hulgas väga populaarsed. Erilise tähelepanu pälvivad IX sajandist pärinev kellamehhanismi abil töötav „Poiss põrsaga“, vahetatavate metallist plaatidega mänguautomaadid „Symphonium“ ja „Fortuna“, Ungarist pärit mängutoos-ehtekarp ning väike mänguteater „Illusions Automat“ kahe tantsiva nukuga.

Kell 15 algab taas ringkäik muuseumis neile, kes varem tulla ei saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles