Tütred panustavad Ameerikas vanemate hooldusesse poegadest rohkem

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooldekodu. Pilt on illustratiivne.
Hooldekodu. Pilt on illustratiivne. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Ameerika Sotsioloogia Ühingu iga-aastasel konverentsil kanti ette uuring, millest selgub, et tütred panustavad oma vanade vanemate hooldusesse nii palju, kui suudavad; pojad aga nii vähe kui võimalik.

Uuringutulemused, mida vahendas rahvusringhäälingu teadusportaal, viitavad soolistele erinevustele vanemate hoolduses. Paljudes töödes on näidatud vanemate pereliikmete hooldamisega kaasnevaid mõjusid hooldaja enda vaimsele tervisele. Hooldusele pühendunud inimesed ohverdavad sageli oma karjääri ja omavad madalamat sissetulekut. Selline olukord võib tekitada ka finantsilisi raskusi.

Mõni aeg tagasi kirjutas väljaanne Medical News Today uuringust, milles näidati, et naised kannatavad eakate sugulaste hooldusest tulenevate negatiivsete tervisemõjude käes sagedamini kui mehed. Nüüd näitasid uurijad, et sellised lisatoimed mõjutavad lisaks tervisele ka majanduslikku heaolu.

Uuringu läbiviimiseks käsitleti enam kui 26 000 Ameeriklase andmeid ning tulemused näitasid, et tütred panustavad oma eakate vanemate hooldusesse igakuiselt keskmiselt 12,3 tundi; pojad keskeltläbi 5,6 tundi. Ehk teisisõnu on tütred vanemate hooldusega seotud kaks korda rohkem kui pojad.

Töö täheldas suundumust, mille kohaselt püüavad pojad oma kohustusi vanemate ees pigem õdede õlule lükata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles