Tartu kutsub seenioride päevale „Kuldne Sügis“

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Reiniku kooli hoone.
Mart Reiniku kooli hoone. Foto: Sille Annuk / Postimees

Apotheka koos paljude heade koostööpartneritega kutsub laupäeval, 20. septembril juba alatest kella 10st Tartusse seenioride päevale „Kuldne sügis“. Piletit pole vaja lunastada, kogu päev on külastajatele tasuta.

Esimest korda Mart Reiniku Koolis (Tartu, Riia tn 25) toimuv seenioride päev on mõeldud kõigile, kes soovivad kuulata põnevaid loenguid ja mõtteid, talletada nõuandeid, tutvuda just selleks päevaks mõeldud pakkumistega ning osa võtta mitme töötoa tegemistest.

„Ootame üritusele aktiivseid ja rõõmsameelseid inimesi, kes on uudishimulikud, soovivad ammutada uusi teadmisi ning viia koju nii häid ideid kui tunde, et päev läks korda,“ sõnas Apotheka juht Marika Pensa.

Pärast Tartu linnapea Urmas Klaasi tervituskõnet räägivad päeva esimeses paneelis tervise hoidmisest ja toitumisest doktor Kai Saks, proviisor Kristiina Sepp ning meditsiinilise biokeemia professor Mihkel Zilmer. Päeva teises osas saavad sõna psühholoog Jörgen Matsi, kes annab soovitusi, kuidas vaimu sügisel ärksana hoida ja füsioterapeut Kristi Tiimann, kes nõustab, kuidas lihtsalt ja soodsalt liikuda ja oma tervise eest hoolitseda.

Meelelahutuslikuma poole pealt räägib oma tegemistest näitleja Anne Veesaar, nõu annavad Tartu Kaubamaja moenõustajad ning Juhani Puukooli aiandusspetsialistid. Mõistagi on oodata ka üllatusi, näiteks lõpetab päeva meeleoluka muusikaga armastatud laulja.

Kogu päeva ootavad külalisi suures saalis ka infoletid, müügikioskid ja spetsiaalselt selleks päevaks välja nuputatud tegevused. Et päev on pikk, aitab kõhtu täitsa Felix. Väheoluline pole seegi, et kogu päev on külalistele tasuta.

„Tartu ja lähemate valdade elanikud saavad kindlasti ka omaette sõidu ette võtta, kuid kaugemalt tulejatel soovitan seltskond kokku koguda ja üheskoos rõõmsalt kohale tulla,“ rääkis Pensa. „Päevakava on tõepoolest tihe ja huvitav, samuti leiab tegevust peasaalist väljaspool. Olen kindel, et pärast on kõigil küllaga muljeid, mida koduteel jagada,“ lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles