Hopneri Maja kutsub vanemaealisi tarkust taga nõudma

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hopneri maja.
Hopneri maja. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Tallinna südames Raekoja platsi äärses väärika ajalooga hoones asuv Hopneri Maja ehk kesklinna vaba aja keskus, ootab seeniore huvitavalt ja sisukalt aega veetma.

Seenioride ülikool kutsub väärikas eas teadmishimulisi linnakodanikke õppima neljas teaduskonnas: Tallinna ajalugu ja kultuur, psühholoogia, tervis, riigiteadused.

2014/2015 õppeaastal toimuvad loengud üks kord nädalas neljapäeviti: kell 12.00-13.00 eesti keeles, kell 14.00-15.30 vene keeles. Kõik loengud on eakatele õppuritele tasuta. Lektoriteks on oma ala asjatundjad.

Septembrikuu esimesed eestikeelsed loengud algavad kell 12. Esimese loengu annab 11. septembril Tallinna ajaloost ja kultuurist teemal „Tallinna põnevad majad” kultuuriajaloolane Loone Ots.

18. septembril kell 12 algab tervisealane loeng „Aroomiteraapiaga külmetuse vastu”. Kuulama ootab merebioloog, ökopoe „Roheline Vihmavari“ omanik Helen Orav.

25. septembril kell 12 algab riigiteadustealane loeng „„Keiser on alasti!“ – miks seda on nii raske hüüda?“ Sellle küsimusele otsib vastust ajalehe „Postimees“ arvamustoimetaja Marti Aavik.

Loenguid saab kuulata ka vene keeles. 11. septembril kell 14 räägib ajakirjanik Josef Kats Tallinna ajaloost ja kultuurit teemal „Domini canes: dominiiklaste klooster ja dominiiklased keskaegse Tallinna elus”.

18. septembril kell 14 toimub terviseteemaline loeng „Kui arsti ei ole käepärast: traumad ja esmaabi”. Kuulama ootab perearst Andrei Borissov.

25. septembril kell 14 on kavas riigiteaduste loeng „Neljas võim: massimeedia Eestis”. Lektor on Tallinna Ülikooli lektor, ajalehe „MK-Estonija peatoimetaja Andrei Titov.

Hopneri Maja aadressil Raekoja plats 18 alustas Tallinna kesklinna vaba aja keskusena 2014. aasta kevadel. Hopneri Maja pakub lisaks seenioridele mõeldud ülikooliloengutele ka teisi loengusarju, erinevaid huviringe, lastevanemate kooli, inglise keele kursusi, elamusprogramme, eksursioone, näitusi, kontserte ja muudki. Laenutada saab ka ajaloolisi kostüüme.

Loengud on eakatele õppuritele tasuta.

Registreerida saab e-posti aadressil: huvi@hopnerimaja.eu

Seda saab teha ka telefonil 6455 321.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles