81aastane Erich Sidron: motosport tõmbas

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

81aastane Järvamaa mees Erich Sidron sõitis omal ajal vaheldumisi nii soolorattal kui ka külgvankriga.

Sidron alustas krossisõitu alles 26aastasena. „Mul oli oma tänavasõidumootorratas ning motokross oli ekstreemne ala, mis tõmbas,“ põhjendab ta. „Tehasetsikleid oli vähe, suurem osa olid oma ehitatud. Minu esimene, 125se mootoriga ratas oli näiteks ilma tagumiste amortisaatoriteta, nii-öelda jäiga raamiga. See oli suvesõit. Minu lõpuajaks on diplomil märgitud 2 tundi ja 8 minutit ehk asi meenutas veidi sellist mitmepäevasõitu. Et amordid puudusid, püsis tagumine ratas finišisse jõudes vaevu koos. Pika sõidu jooksul oli ära kadunud õhupuhastaja. Ime, et mootorgi vahepeal käis,“ jutustab Sidron.

Et krossirajal vastu pidada, harrastas Erich Sidron varahommikusi jookse. „Jooksin hommikul 3,5 kilomeetrise raja ühe otsa ära, vahepeal tegin kangihajutusi ja kükke ning seejärel lõdvestusjooksuga tagasi. Käisin kahe vahetusega tööl, äratus oli viiest. Eks vigastusigi oli omajagu, aga füüsiline koormus on andnud mulle pigem elujõudu juurde,“ räägib Erich Sidron.

Vaata videolõigustst, kuidas vanahärra meenutab karmi pakasega talvekrossi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles