77aastane Hugo Pastimäe: Ilma sportimata võib kohe Mulla-Madise juurde kolida

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

77aastane Hugo Pastimäe uhab aastas sportides läbi tuhandeid kilomeetreid. Talviti võib vanahärrat kohata valdavalt suusa- ja suviti rattarajal. Eelmisel aastal tuli kokku üle 10 000 (rattaga 9700 ja suuskadega 300-400 km) kilomeetrit. Sel aastal näitab ratta odomeeter umbes 3500 km, nii 66 km päevas ja seda pisut tõrkuvale tervisele vaatamata.

Rattaga sõites ei saa Hugo sõnul mööda korralikust kiivrist. Samuti on tema soovituseks hoida ühes mobiiltelefon (hädaolukordade tarbeks), joogiga varustatud joogipudel, varurehv, pump ja kummivahetusheeblid.

„Alustada ei tasuks liiga ägedalt, kõik peaks käima ikka enesetunde järgi, mitte kilometraaži või mingit kiirust taga ajades. Kui asi juba sujub, siis võib ka pikemaid otsi ette võtta,“ kinnitas ta. „Rattasõidus erilist kunsti pole. Ega seda elu jooksul ära ei unusta. Ratas ei pea olema kõige kallim.“

Omavanuseid rattureid Pastimäe suurt nimetada ei osanud, kuigi võiks. „Kui inimene liigub, siis inimene elab,“ rõhutas ta. „Ilma sportimiseta võib kohe Mulla-Madise juurde kolida.“

Vaata videolõigust, mida suured rekkad maanteel sõitvale jalgratturile teha võivad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles