Laulu- ja tantsupeo tuletoojad ootavad inimesi tee äärde tervitama

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulu- ja tantsupeo tuli
Laulu- ja tantsupeo tuli Foto: Liis Treimann / Postimees

Laulu- ja tantsupeo tuli liigub 15. juunist 4. juulini külast külla mööda maanteid ja külavaheteid jalgrataste teatesõiduna. Igas tulevahetuse paigas antakse peotuli käest kätte üle järgmisele koorile, tantsurühmale või orkestrile. Õhtuti on peatuskohas simman või rahvapidu, teatasid peo korraldajad.

Kokku on tuleteekonnal erinevates valdades 19 ühislaulmistega ja toreda kultuuriprogrammiga sündmust. Lisaks kohalikele kollektiividele saadavad kõigil etappidel sõitjaid TuleTulemist korraldava meeskoori ja naiskoori liikmed.

TuleTulemise koordinaator Hannes Astok jagab praktilisi soovitusei tule liikumise ajaks ja tuleteelistega kohtumiseks.

Kui inimesed tahavad tulla laulu- ja tantsupeo tuld tervitama, siis kus oleks selleks parim koht?

Inimesed on oodatud oma kodule kõige lähemasse tulevahetuspaika. Tuleks jälgida eelinfot kohalikust meediast või internetist.

Mil viisil oleks tuld kohane tervitada?

Ikka pühapäeva- või esinemisrõivis, rõõmsa meele, laulu ja pillimänguga. Lilli pole vaja tuua, ka tammelehed võiksid puude otsa jääda.

Kas tuld tervitama tulnutel on võimalus ka tõrvikut oma käes hoida ja laulu- ja tantsupeo tulest oma küünal, latern või tõrvik süüdata?

Tõrvik peotulega liigub rühmade ja kooride kätest kätesse laulu saatel. Päris kõikide kohaletulnud inimeste kätte tõrvik napi ajagraafiku tõttu ei pruugi saada, ent see sõltub eelkõige kohaletulnute hulgast. Kõik, kes soovivad, saavad peotule ka oma tulekoldes koju viia.

Kuidas peaksid käituma autojuhid, kes kohtuvad teel olles tuleteeliste kolonni?

Soojalt ja mõistusega ning jälgides ajutist liikluskorraldust ja reguleerijate märguandeid. Üle 100meetrine TuleTulijate rida võtab enda alla pool sõidutee laiusest, selle ees ja järel sõidavad tähistatud ohtutusautod. Seetõttu palume olla kolonnist möödasõidul äärmiselt tähelepanelikud ja tulistelgi kiirustajatel seda sooritada väärika ja ohutu tempoga. Tulevahetuspunktides, mis jäävad maanteele, on kiirus piiratud 30 kilomeetrile tunnis ja väljas on ka liiklusreguleerijad. Kõikvõimalikud innustavad hõiked kaasliiklejatelt TuleTulijatele on väga teretulnud!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles