Lugeja arvab

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjakast
Kirjakast Foto: Peeter Langovits / Postimees

Avastasime endi jaoks ajakirja möödunud aasta suvel puhkusel ja oleme nüüd püsilugejad, kaanest kaaneni. Meeldib. Viimases numbris oli vajalikku teadmiseks meestele (ka naised said teada, millised on mehed) ja alati on olnud häid ja lihtsaid retsepte.

Eha ja Uno Seppik

Väga tänuväärt, et pühendasite ajakirja maikuu numbri suures osas just meestele ja nende terviseprobleemidele, mida mehed kahjuks ei taha tunnistada ja häbenevad sellest rääkida. Üldse peaks meeste tervisest rohkem rääkima ehk võtaksid siis mehed ise ka asja tõsisemalt ja pöörduksid aegsasti arsti poole oma muredega.

Hiie Uibo, Otepää, Valgamaa

Lugesin kõiki artikleid huviga, kuigi kalal ei käi ja jooksmas ammugi mitte. Huvitav oli ikkagi ja see ongi kõige tähtsam, et saab vähemalt lugedagi sellistest asjadest.

Mare-Ly Bakhof, Paide

Huvitav ja asjalik ajakiri on see teie 60+, loen seda iga kuu ja päris põhjalikult. Maikuu numbris tõstaksin esile eesnäärme probleemide põhjalikku kajastamist, kuigi õnneks minul isiklikult seda probleemi ei ole (vastava tabel-testiga kogusin 0 punkti). Aga vajalik info igal juhul. Kõik me tahame olla terved ja õnnelikult. Tore, et kirjutasite oma ajakirjas meeste tervishoiuteemadel ja eesnäärmest. Artikli kaudu sai palju teavet selle kohta, kuidas haigust märgata ja ravida. 60+ on minu postkasti oodatud ajakiri.

Milvi Hallik, Sõmeru, Lääne-Virumaa

Tuli Pärnu Postimees ja sellega ka mõnus ajakiri 60+. Olen teiega rahul. Ajakiri on väga hästi koostatud. lugeda kõiki artikleid kaanest kaaneni. Kirjutan juba teist korda ja ütlen, et peaksite oma ajakirja palju rohkem reklaamima. Olen pensionil endine meedik. Olen väga huvitatud meditsiinist, mis on muutunud oma sisult ja vormilt. Birgit Itse „Vanus paisutab eesnääret” annab julgust ja jõudu meestele arsti külastada. Kontrollige oma tervist, see on vajalik.

Ilme Luiga, 12kordne vanaema Paliverest Läänemaalt

Kõige enam meeldis viimases numbris mulle koduste kiirtestide lugu. Kuidas neeru-, maksa-, maovaevusi saab kindlaks teha nii kui mütsiga visata. Teadus on ikka üks lõpmata imeline asi! Kirjutage ka edaspidi uuematest saavutustest meditsiinis, mis aitavad ise oma hädadel sabast võtta, enne kui arstide juurde lähed. Arstil ka kergem, kui mõni analüüs juba inimesel kodus tehtud ja saab kohe ravima hakata.

Henn Nõgel

Maikuu numbris pälvis minu tähelepanu Eve Rohtla kirjutis „Ka kodus saab iseendalt vereproovi võtta”. Hea ju, kui saad teada enda valude põhjuse ning ei pea alati arsti tülitama. Et kiirtestid pole veel laialt levinud, jääb vaid oodata, millal need lisaks pealinnale ka teiste linnade apteekidesse jõuavad.

Meeta Miller, Tartu

Eriti meeldis „Ka kodus saab endalt vereproovi võtta”. Sain uut ja huvitavat teada, iseasi, kas oleks nii palju julgust, et ise katsetama hakata. Verd küll ei karda ja elu jooksul nii palju vereproove andnud, et see tundub päris igapäevase tegevusena. Viimasel ajal olen märganud, et enam ei ole see isegi polikliinikus meeldiv, seega arvan, et kodus vabatahtlikult ei tahaks üldse teha.

Margit Veskimäe, Türi, Järvamaa

Teil on väga hea see „Kiiresti ja lihtsalt kõht täis”. Toidud ongi justkui minu lapsepõlve maakodu toidud, lihtsad ja imehead. Seni, kuni tööl pidin käima, elasin linnas ja toit kippus kuidagi teistsugune olema. Kõik oli käe-jala juures. Nüüd, pensionipõlves on mul olnud õnn jälle maal elada ja uuesti just neid lihtsaid toite valmistada, sest iga päev ju kaugel toidupoes ei käi. Veel on jõudu värske aiakraam ise kasvatada, talvel on „hea kokk” ikka see puuküttega nõusse ahjukartul, teise hauduma, lõpuks lisan oma „ketšupi”: tomat + sibul + paprika, vähe õli ja soola. Purk lahti ja lihatükkidele peale! Hapukurk või punapeet salatiks, samuti purgist juurde – mida sa hing veel ihaldad! Suvel on siis kergemad elektripliidi toidud või hoopis külmad supid-salatid.

Elvi Undrits, Järva-Jaani, Järvamaa

Meeldis kalapüügielamuse lugu, kuna mu oma isa tegeleb sellega ja just tänu ka sellele hobile on mul praegu võimatu tema kohta „eakas” kirjutada, ehkki ta on juba üle 70. Samalaadsetest hobidest (ka naiste hobidest) loeksin meeleldi edaspidigi. Kodused testimisvõimalused on samuti põnevad, ja seda mitte ainult eakatele.

Merike Raudsepp, Pärnu

Jah, eks ta õige ole, kala võib ju Rimist saada, kuid kirglikku elamust kindlasti ei saa.

Ellen Juurikas, Pärnu

Kõige toredam oli minu jaoks lugeda kalapüügi võludest ja valudest. Oli ka minu abikaasa tubli ja asjalik kalamees. Kahjuks pean sellest rääkima juba minevikus.

Elve Reedla, Türi, Järvamaa

Mulle meeldis lugeda kalapüügielamustest. Ma pole elus ühtki kala püüdnud, kuid meeldib vaadata televiisorist, kuidas isegi talvel on kalapüüdjad jääl ja loodavad saaki saada. Mulle meeldib väga praetud kala süüa, kas või räimegi. Ma ei ela küll ühegi suurema jõe, mere ega järve ääres, kuid kala järele käivad neelud. Olen väga tänulik, et minu postkastis on nüüd ka ajakiri 60+. Tervitan teid suurima austusega ja soovin, et te jagaksite ka edaspidi häid soovitusi.

Raili Saavel, Valga

Teie ajakiri on endiselt huvitav. Lisaksin allergiaartiklile omalt poolt seeneallergia. Nimelt põhjustavad seened mul üsna koheselt okserefleksi, olenemata söödud kogusest. See on juba sellest ajast, kui hakkasin lapsena ennast mäletama. Üllatav oli kodune vereproov igasuguste häirete testimiseks.

Varje Koppel

Meeldis lugu häirenuputeenusest, sest kunagi ei tea, millal sellist teenust vaja võib minna. Hea oli lugeda ka kiiresti ja lihtsalt valmivatest toitudest. Saab nii enda toidulauda värskendada.

Gaida Merila, Türi, Järvamaa

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles