Euroopa kutsub eakaid tööle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakad inimesed. Foto on illustratiivne
Eakad inimesed. Foto on illustratiivne Foto: Marko Saarm / Sakala

Euroopa riskib terava tööjõupuuduse ja ränkraske pensionikoormaga. Lahenduseks on kiired sammud vanemaealiste kaasamiseks, vahendab Postimehe võrguväljaanne ajalehte Financial Times.

Eelmisel nädalal avaldatud uuring hoiatas, et kui reforme ei tule, kahaneb iga pensionäri toetavate töötajate arv poole võrra: neljalt inimeselt kahele. Seega moodustub suurem koorem, mis langeb väiksema arvu nooremate inimeste õlgadele.

Olukord ei peegelda vaid eurooplaste üha pikenevat eluiga, vaid ka sündivuse kukkumist liiga madalale tasemele, et rahvastikku stabiilsena hoida. „Euroopa Liit vajaks palju rohkem immigrante, et oma pensionäre üleval pidada,” väitis raport ja lisas, et ainuüksi 2020. aastaks oleks vaja 11 miljonit immigranti lisaks. Olukord leevenduks, kui töölkäijate iga tõuseb ehk et kaasataks rohkem eakamaid inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles