Viljandi Pensionäride Ühenduse juht kehastub armunud aednikupoisiks

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi Pensionäride Ühenduse näitetrupp teeb viimaseid proove, et astuda rahva ette ühevaatuselise lustimänguga „Mats von Kartohvel”.

Näitemängu autor on Dajan Ahmet, lavastaja Viljandi Pensionäride Ühenduse juhatuse liige Jaan Vuntus, kes ise astub ka üles peaosalisena aednikupoisi rollis.

Kokku on laval kümme tegelast. Teiste seas näeb näitlejatena Viljandi endisi pedagooge Virve Velbaumi, Anne Kaarmäed ja Varje Koppelit. Kaasa teevad ka Mare Mihkelson, Aino Känd, Koidu Atonen, Valdeko Jaanson, Voldemar Nikolajev ning 80aastane Heino Laagus.

Lustimängu tegevus leiab aset 18. sajandil, lugu räägib aednikupoisi armumisest mõisavalitseja tütresse. „Aga kõik lõpeb õnnelikult,” lubab lavastaja.

Jaan Vuntuse sõnul meeldib pensionäridele näitemängu teha. „See on meile justkui palsam hingele,” lisab ta. „Ainult sõnad ei jää hästi pähe, seda tunned iseenda pealt. Aga lõpuks, kui häda käes, jääb tekst ikka meelde küll.”

Näitemängu saab näha juunis algavatel Viljandi hansapäevadel, täpsemalt 7. juunil vanalinnas Munga tänava ühes hoovis.

Viljandi Pensionäride Ühenduse näitetrupp on koos käinud juba kümme aastat. Nad on etendusi andnud lisaks oma maakonnale Eesti teisteski paikades, näiteks Tallinnas, Paides, Vändras ja Kilingi-Nõmmel.

Videolõigus saab näha stseene peaproovist.

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles