Portaali 60+ kasutustingimused

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Portaalis 60+ avaldatud materjalide kasutamistingimused.

Portaalis 60+ viibimisega annate nõusoleku täita kasutamistingimusi. Juhul, kui kasutamistingimused ei ole Teie jaoks sobivad, palume Teil siit lahkuda.

Aadressil www.60pluss.ee asuv portaal 60+ koos siin leiduvate materjalidega (artiklid, fotod, videod, blogi- ja foorumite sissekanded, kommentaarid jne) on Autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ning kuuluvad ASle Postimees Grupp.

Veebikeskkonna kasutajad kohustuvad juhinduma järgnevatest reeglitest:

Materjalide kopeerimine ja levitamine

Portaalis 60+ avaldatud materjalide (sh artiklid, fotod, blogi- ja foorumite sissekanded, kommentaarid jne) kopeerimine ja levitamine ilma ASi Postimees Grupp kirjaliku nõusolekuta on üldjuhul keelatud. Kirjaliku nõusoleku saamiseks palume pöörduda e-posti aadressil: 60pluss@ajaleht.ee või ajaleht@ajaleht.ee.

Materjali refereerimine

Artiklite refereerimisel paberväljaandes, raadios või televisioonis, tuleb avaldada refereeritava artikli avaldamise koht ja autor. Internetikeskkonnas refereerimisel lisada lisaks eelnimetatule enne refereerimise ka link refereeritavale materjalile.

Nimetatud reeglid kehtivad ka juhul, kui portaalis 60+ pärinev materjal on saadud uudisteagentuuride, internetilehekülgede või muude meediate vahendusel.

Artiklit on lubatud tasuta ja ilma portaali 60+ või ASi Postimees Grupp nõusolekuta refereerida pealkirja ja ühe lause ulatuses. Samas ei tohiks see lause olla pikem, kui originaalteksti sissejuhatav lause. Antud nõue kehtib juhul, kui pole kirjalikult lepitud kokku teisiti. Portaal 60+ lähtub siinkohal Eesti Ajalehtede Liidu poolt heaks kiidetud Artiklite refereerimise heast tavast.

Kui on refereeritud suuremas mahus või kasutatud ilma portaali 60+ või ASi Postimees Grupp kirjaliku loata autorikaitse objekti all olevaid materjale, on ASl Postimees Grupp õigus küsida tasu vastavalt refereeritud artikli mahule ning reeglite rikkumisele järgneva hinnakirja alusel:

Ühekordne kooskõlastamata materjalide kasutamine - 200 eurot

Korduv (kaks või enam) kooskõlastamata materjalide kasutamine - 320 eurot iga korra eest.

Refereeritud materjali järgi lisada internetis täpne viide portaali 60+ originaalmaterjalile sõnadega: "Refereeritud artikli täistekst www.60pluss.ee", mis on klikitav ning suunab otse portaali 60+ materjalile, mida kasutati.

Kommenteerimine

AS Postimees Grupp ei vastuta portaali 60+ lugejakommentaaride sisu ja õigsuse eest, kuid omab õigust vajadusel need kustutada. Nimetatud vajadus võib tekkida kui kommentaarides sisalduv on EV seadustele mittevastav, rikub kolmandate isikute õigusi või ei ühti üldtunnustatud moraalinormidega nii sisult kui keelekasutuselt.

Hoolimata nimetatud kustutamise õigusest kuulub kommentaari autorile selles sisalduvate väidete tõestamise kohustus vastavalt vajaduse tekkimisele. AS Postimees Grupp loeb võlaõigusseaduse tähenduses avaldajaks kommentaari autorit.

Portaalil 60+ on õigus avaldatud artiklite, fotode, videote, blogide ning foorumite juurest kõrvaldada kommentaare, mis:

  • ei vasta headele tavadele,
  • ei vasta teemale,
  • autoriks on märgitud teise inimese täisnimi,
  • sisaldavad ebatsensuurseid väljendeid,
  • sisaldavad reklaamlinke ja -tekste,
  • võib mõjuda kellelegi solvavalt,
  • õhutab kuidagi vaenu või kutsub üles ebaseaduslikule tegevusele,
  • on tõenäoliselt kirjutatud kellegi teise nime alt.

Edastades oma arvamusi-teateid jmt informatsiooni portaali 60+ vahendusel või sellega seonduvalt, annab nende autor ühtlasi üle ka nende avaldamisõigused (autori varalised õigused), sh ajakirja 60+ paberväljaandele.

Kõikvõimalikud teosed, mis saadetakse internetiaadressi www.60pluss.ee vahendusel või sellega seonduvalt, ei kuulu tasustamisele, va kui pooled ei lepi kokku teisiti.

AS Postimees Grupp ei garanteeri kommentaatorite isikuandmete (sh kontaktaadressi) salastatust. Isikuandmete anonüümsust ei garanteerita seaduses sätestatud juhtudel ning erikokkulepete korral (võimalike mänguvõitude, tellimuste jne adressaadini toimetamisel).

AS Postimees Grupp jätab endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks, muu mitteseaduskuuleka käitumise ärahoidmiseks ning seadustest tulenevate õiguste, teiste isikute kaitsmiseks, kuna peame heauskselt ebaseaduslikuks sellise kommentaari kirjutamist.

AS Postimees Grupp garanteerib võimalike uudislike vihjete tegijate anonüümsuse vastavalt heale ajakirjandustavale ja Eesti Ajakirjanduseetika koodeksile.

Copy
Tagasi üles