Sotsiaalminister soovib puuduses peredele matusetoetuse taastada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirst
Kirst Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Sotsiaalminister soovib vastavalt koalitsioonileppele taastada matusetoetuse vähekindlustatud peredele ning on saatnud sellekohase märgukirja valitsuskabineti nõupidamisele.

Ministri ettepaneku kohaselt võiks valitsus toetada matusetoetuse saamise õigust, kui matuse korraldaja kuulus toimetulekutoetust saavasse leibkonda vähemalt ühel kuul viimase 12 kuu jooksul.

Matusetoetuse suurus on püsinud 2008. aastast alates samal tasemel ning võttes arvesse tarbijahinnaindeksi muutust ja tarbijahinnaindeksi prognoose, peaks matusetoetus 2015. aastal olema vähemalt 235 eurot.

Ettepaneku kohaselt valmistab sotsiaalministeerium ette riikliku matusetoetuse seaduse muutmise seaduse eelnõu ja esitab selle valitsuse istungile tänavu kolmandas kvartalis.

Eelmisel aastal oli toimetulekutoetust saanud leibkonnaliikmete seas kokku 332 surmajuhtumit ehk hinnanguliselt puudutas see toimetulekutoetust saanud leibkondadest 1,7 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles